fredag 28. juni 2013

Oppdatert salgsliste (egenreklame)

PAPAVER SOMNIFERUM: Det er like før opiumsvalmuen blomstrer hos meg. Nå har du muligheten til å sikre deg valmuen som serverer mørkt røde til sorte peon-lignende blomster.

En aldri så liten salgsliste til

Opiumsvalmuen står med sprekkferdige knopper og er snart klar for å blomstre. Da kommer det sorte pionlignende blomster ut.

Det er ikke lenge siden de såkalte opiumsvalmuene (Papaver somniferum) faktisk ikke var lovlige for en hageeier å ha i sin hage. Da kunne man faktisk risikere politianmeldelse om man hadde disse karene innenfor hagegjerdet. Det synes mange var synd. Dette er nemlig en type valmue som faktisk har et virkelig flott uttrykk med sine pion-lignende blomster.

Selv har jeg et sted mellom 30 og 40 stykker klar for salg.


Papaver somniferum "Black Peony"

Opiumsvalmuen er definert som en sommerblomst. Likevel er det slik å forstå at du er ganske sikker på å ha den i hagen i flere år framover med tanke på at den frør seg. Da får du ganske så sikkert planter også neste år. Denne typen har en nokså uvanlig sort farge, og er et solid blikkfang i blomsterbedet.

Pris: 30 kroner pr. stk.

Papaver radicatum island

En lav og veldig fin valmue som er ganske sjelden i sitt slag. Trives best i kalkrik rasmark, men er såpass allsidig at den ikke er kravstor.

Pris: 30 kroner pr. stk


Papaver alpinum

Denne flotte, hvite valmuen finnes i størst mengder på østerriksk side av Alpene. Egner seg godt til steinbed og kan etter hvert danne tette og dekorative tuer. Trives i godt drenert jord.

Pris: 30 kroner pr. stk.

Corydalis panda

Ettertraktet lerkespore-art som ikke er lett å få tak i. Relativt lav til lerkespore å være med sine 20-30 centimeter. Når den kommer med sine sporer midt i juni, viser den sin flotte blåfarge. En staude til å stole på, som kommer igjen år etter år. Få planter.

Pris: 50 kroner pr. stk.

Lamium Maculatum "Beacon's Silver"

En undervurdert bunndekker med sine flotte grønn-hvite blader. Krypende sak som kan bli 15-20 centimeter høy. Kommer med rosa blomster senere på sommeren.

Pris: 30 kroner pr. stk.

Campanula pulla


Dette er en grasiøs form av arten som gjør seg veldig godt i et steinbed. Det heter seg at denne formen for blåklokke liker seg i tørr og ikke alt for mager jord. I min hage trives den imidlertid fint i helt ordinær plantejord.

Pris: 30 kroner pr. stk.

Veronica Gentianoides

Sitter igjen med noen planter av den såkalte Kosakkveronikaen. Dette er en flott plante som kommer med store blå aks i løpet av juni måned - anslagsvis 30-40 centimeter høye. Få planter igjen.

Pris: 40 kroner pr. stk.

Acer tataricum ginnala

Det er også mulig å kjøpe med seg små trær hos meg. Acer tataricum ginnala - eller Sibirlønn på godt norsk - er kjent for sine fantastiske høstfarger. Mine trær har rukket å bli halvannet år, og har blitt 20-30 centimeter høye. Kan i utvokst tilstand bli 3-5 meter høy og trives i de aller fleste typer jord.

Pris: 50 kroner pr. stk.

Ulike typer peoner

Sitter med flere ulike typer peoner som vurderes solgt. Har vanlige staudepioner, importerte staudepioner fra Kina og større trepioner (Paeonia rockii) fra Kina. Fargene er hvite, gule og sort. Prisen er varierende etter hvilken man ønsker, og det vil bli for langt og detaljert å skrive utfyllende om hver enkelt art. Er interessen til stede, så gi meg en mail eller en facebook-melding for å få utfyllende info i retur.

Pris: 70/120/300/400 kroner pr. stk.

Ved interesse kan jeg nås på min facebook-side, ved å sende en e-post til lakriskongen@gmail.com, eller på mobiltelefon (47 60 99 32).1 kommentar:

  1. Her var det mye fint! Hadde jeg bare bodd i Norge så hadde det nok blitt handel:-) Lykke til med salget!

    SvarSlett