tirsdag 27. februar 2018

Fronter noe nytt i TV-sammenheng


FOTSPOR: Heidi Sivertzen-Oksmo hadde store sko å fylle når hun og hennes mannskap skulle følge opp med nyskapende Hage-TV etter "Grønn Galskap". Det var en utfordring som de greide med glans. Foto: NRK

Leverandør av nyskapende Hage-TV

- Å vente på reaksjonene etter første program var som å få resultatet på en eksamen.

Det sier Heidi Sivertzen-Oksmo om tv-konseptet "Hagen Min". Jobben med å hoppe etter Wirkola kan godt brukes om utfordringen som den NRK-ansatte journalisten fra Fredrikstad skulle bidra til. For etter at "Grønn Glede" hadde vært premissleverandør for hage-TV i 13 sesonger, var det duket for forandring. Nordens mest sette hageprogram var historie. Nå skulle man fortsette hagesuksessen som forgjengeren leverte gjennom sine mange år som som premissleverandør. Samtidig skulle Sivertzen- Oksmo, kollega Camilla Næss og resten av teamet levere noe som var nyskapende og spennende for kresne tv-seere.
- Vi var jo nødt til å finne på noe annet, og var en av flere redaksjoner som kom med forslag for hvordan de ville løse utfordringen for framtida. Flere workshopper ble sjøsatt. Så ble det vår lille redaksjon som fikk jobben med å lage kanalens nye serie av hageprogram, forklarer programlederen, som er bosatt på Kråkerøy utenfor Fredrikstad.

- Fordoblet kunnskapen

Malva moschata
Veien videre for hageprogrammet skulle gå i en annen retning enn sin forgjenger på kanalen. I stedet for å fokusere på ulike prosjekt, og utføringen av dem, ble hagene, hageeierne og de ulike hagenes utvikling gjennom årstidene et viktig tema for programmet.
- Vi ønsket å lage et hageprogram som i tillegg til å bli kjent med hageeierne, følger deres virke i gjennom årstidene, sier Sivertzen-Oksmo.
Den relativt lille redaksjonen, som skal skape hageglede gjennom TV-ruta, har nedlagt en stor jobb for å komme i mål med prosjektet. For da det var duket for premiere tidlig på sommeren i 2017, kunne hun og kollega Ness presentere ti episoder fra ulike hager rundt omkring i landet. I tillegg medvirket gartneren Steinar Johansen, kokken DagTjernsland og snekkeren Stine Bjørnstad til programmet. Da jobben var gjort, kunne Sivertzen-Oksmo se tilbake på en sesong, hvor de har fulgt ti hageeiere gjennom en hel hagesesong.
- Dette har vært en blanding i mellom en en magisk reise og knallhard jobbing. Det er en slitsom dyst, men også en utrolig morsom jobb, sier Sivertzen-Oksmo.

Solide seertall

Coabea scandens
Da programserien var klar for å vises til det norske folk, la ikke Sivertzen -Oksmo skjul på at det var en redaksjon i høyspenning som ventet på tilbakemeldinger fra kresne, hageinteresserte tv-seere.
- Da var det også godt å få respons på at jobben som vi nedla fikk jevnt over gode tilbakemeldinger. Selvfølgelig var det også noen som savnet Grønn Glede. Men vi hadde funnet på noe som var annerledes. Og uten de store budsjettene klarte vi å komme med en ny innfallsvinkel på denne formen for underholdning. Det er vi veldiggodt fornøyd med, mener Sivertzen-Oksmo.
Den gode responsen har gjort sitt til at denne hageserien er moden for å ta steget ut over landegrensene.
- Vår første sesong skal nå vises i Sverige og på Island. Så er vi rett om hjørnet med neste sesong i Norge. Hele sesong to er i klippinga nå. Så er vi spente på hvordan den neste sesongen vil bli mottatt, sier Sivertzen-Oksmo.
Hun legger til at programmet må ha noen hemmeligheter inn imot årets tv-sesong. Likevel letter den 44-årige programlederen litt på sløret før det som kommer.
- I sesong to vil vi følge hager over større deler av landet enn hva som var tilfellet i første sesong. Blant annet skal vi følge et par nordnorske hager den kommende våren. For oss er det viktig for oss å inkludere hager fra hele landet i vårt hageprogram, sier Sivertzen-Oksmo.

Fakta
Navn: Heidi Sivertzen-Oksmo
Alder: 44
Favorittplante: Klokkeranke og syrinhortensia. Begge disse to plantene bidrar med lang blomstring hele sesongen.
Aktuell: Programleder for NRKs hageprogram, "Hagen Min".

1 kommentar:

  1. Vi var så heldige at de var her hos oss i fjor sommer. Det er både spennende og skummelt at det snart skal vises. Det er helt utrolig dyktige personer som velger ut hva de vil ha med, filmer og redigerer. Tar opptak på opptak uten av at vi nesten ikke går lei. De klarer nesten å få to veldig kamerasky damer til å slappe av.
    Det at fokuset er flytta fra at noen fremmede kommer inn i hagen din og forandrer, til å stole på at hageeiere kan klare det selv, synes jeg er veldig inspirerende.
    Her kommer de å spør og lurer på. Jeg kommer til å savne besøkene.

    SvarSlett